MIKSI ANNA? SIKSI ANNA!

 

Löysin arkiston uumenista vaalitekstin vuodelta 2004. Otsikkona oli Miksi Anna. Kysymys oli Anna Metsin ensimmäisestä valtuustovaalityöstä.  Annaa oli helppo tukea ja suosittaa, olinhan tuntenut hänet pikkulapsesta asti. Hänen koulutuksensa ja kokemuksensa oli nuoresta iästä huolimatta kiistaton. Kunnallispoliitikon ura aukesikin perustellusti.

 

Entä nyt? Anna on lunastanut lupauksensa. Hän on ahkerasti ja taitavasti toiminut Imatran kaupunginvaltuutettuna, vieläpä kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Luottamustehtäviä on tullut monipuolisesti, ja ne on hoidettu tunnollisesti.

 

Anna on yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnon lisäksi valmistunut diplomi-insinööriksi valtuustoaikana. Hän on yritysmaailmassa tunnettu ja tunnustettu turvallisuus- ja paloalan asiantuntija ja eläkkeelle siirtyneen isänsä yrityksen toimitusjohtaja. 

 

Yksityiselämässä Anna Metsistä on tullut Anna Helminen, ja kaksi lasta, Enni ja Eero, ovat syntyneet. Perhe- ja työelämän sovittaminen yhteen on käynyt hyvin, missä on osansa isovanhemmilla.

 

Imatran kaupungin budjetti on päätynyt yhdeksän kertaa plussalle, mikä on suuri saavutus nyky-Suomessa. Kaupunginvaltuuston edesmenneen puheenjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan yhteistyö oli esimerkillistä.  Anna on yhteistyökykyinen ja sovitteleva.

 

Anna Helminen  on  poliitikko, joka kestää kritiikin ja kantaa vastuun vaikeistakin päätöksistä. Siksi Anna.

 

Riitta Uosukainen

valtioneuvos

Imatra