Miksi Anna?

Riitta Uosukainen ennen vuoden 2004 kunnallisvaaleja:


Olen tullut tuntemaan Anna Metsin jo pienestä tytöstä. Lähinaapurina ja ystävänä on ollut ilo seurata hänen - niin kuin myös hänen sisarensa Elinan - vaiheita ja menestystä, aitoja karjalaistyttöjä.

Kun poikamme Antti pääsi ylioppilaaksi Vuoksenniskan lukiosta 1993, meillä oli toinenkin ilon aihe: kahta vuotta nuorempi Anna Metsi sai kaksikin palkintoa, ruotsin kielen taidosta ja yleisistä ansioista. Hän näet sai stipendin reiluudesta ja rehtiydestä. Saatoimme äänekkäästi kajahduttaa:
Hyvä, Anna! Hyvä, Rautio!

Anna Metsi on osoittanut ihanaa uskollisuutta Imatralle, vieläpä Rautiolle. Hän on Joensuun yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja Lappeenrannan Teknillisessä yliopistossa opiskeleva teekkari. Asuinpaikan valinnassa olisi varaa, mutta Anna on kunnostanut isovanhempiensa talon Rautiossa, vieläpä rakentanut oman kesämökin Saimaan rannalle Ruokolahdelle! Sellaista sisukkuutta ja juurevuutta Imatran uudessa valtuustossa tarvitaan.

Annalla on takanaan mm. kansantaloustieteen, yritystalouden ja vero-oikeuden opinnot. Pätevyydestä kertoo varsin itsenäinen työskentely Imatran Sammutinhuollossa, Annan isän Esko Metsin yrityksessä. Käytännön nuoret yrittäjät ovat erittäin tärkeitä Imatralla. Yrittäjistä ja yrittäjyydestä meillä on pula.

On pätevien nuorten aika. Kaikenikäisiä päätöksenteossa toki tarvitaan, mutta on helppo suosittaa Anna Metsiä, kolmannen polven rautiolaista, joka on valinnut Imatran edelleen kotipaikakseen. - Imatralla on kaikki, mitä elämänlaadulta edellytän, sanoo Anna. Niinpä hän haluaa parantaa myös muiden työ-ja harrastusmahdollisuuksia.

Tällaista monipuolista nuorta naista Imatran kehittäminen tarvitsee. Riemumielin voin ilmoittaa, että Anna opiskelee myös konetekniikkaa.

Anna hitsaakin tarvittaessa!


Riitta Uosukainen
emeritapuhemies, pitkäaikainen
kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu, FL