Kulttuuritalo Virta 30 v

08.10.2016

Arvoisat kulttuurin ja musiikin ystävät, hyvät naiset ja herrat

 

Minulla on ilo tuoda Imatran kaupungin ja kaupunginhallituksen tervehdys tänne Kulttuuritalo Virran 30-vuotisjuhlakonserttiin.

 

Imatran kaupungin strategia nojaa kahteen avaintavoitteeseen: hyvinvoinnin varmistamiseen ja elinvoiman edistämiseen. Kulttuuritalo jos mikä on täydellinen ilmentyvä siitä, miten joku kohde voi olla tärkeä osa molempien avaintavoitteiden saavuttamista. Hyvinvointi ei ole pelkkää terveyteen liittyvää hyvinvointia vaan kulttuurilla, taiteella ja musiikilla on merkittävä yhteys hyvinvointiin. Kulttuuri, taide ja musiikki usein edesauttavat yhteisöllisyyttä, ne tuovat ihmisiä yhteen ja sitä kautta ne vaikuttavat suuren joukon hyvinvointiin; nimenomaan henkiseen hyvinvointiin. Minä uskon, että henkisesti hyvinvoiva ihminen on iloksi itselleen ja ympäristölle. Hyvinvoivat ihmiset ja hyvinvoiva ympäristö luovat automaattisesti elinvoima. Toisaalta taas elinvoimaisuus mahdollistaa hyvinvoinnin lisäämisen taloudellisestikin. Ei siis ole toista ilman toista!

 

Oleellinen osa kaupungin tehtävää on huolehtia erilaisin ja uuden tekniikan mahdollistamin keinoin julkisen rakennuksen mahdollisimman tehokas käyttö. Kirjasto voi olla tulevaisuudessa avoinna huomattavasti nykyistä laajemmin aukioloajoin. Tilojen tehokas käyttö onkin yksi tärkeä asia, johon esimerkiksi kuluvan vuoden aikana ollaan selvitystyötä suunnattu. Tämä upea Arto Sipisen suunnittelema rakennus ei nimittäin olisi mitään ilman näiden seinien sisällä tapahtuvaa toimintaa. Pelkät tilat eivät koskaan riitä. Seinien sisällearvitaan sisältöä, toimintaa.

 

Olen erityisen iloinen siitä, että tämä näyttämö esimerkiksi on ollut osa niin monen lapsen, nuoren ja aikuisen esiintymiskokemusta ja elämänhistoriaa. Lukuisat teatteri-, tanssi- ja liikuntaesitykset, joita paikalliset seurat, yhdistykset ja yksityishenkilöt ovat järjestäneet ovat luoneet sisältöä, jonka merkitys tämän talon toiminnalle ja ylipäätään olemassaololle on mittaamattoman arvokas. Tämän juhlaillankin konsertti on toteutettu paikallisin voimin ja se on osoitus siitä, että Imatralla osataan.

 

Haluan toivottaa onnea ja menestystä tälle talolle ja täällä toimiville ja täällä vieraileville henkilöille. Ja teille hyvä yleisö, nautinnollista iltaa!

24.04.2017Kaupunginjohtajan valinta, kaupunginvaltuusto
18.03.2017Hannu Sopasen muistokonsertti
11.02.2017Imatran uuden teatetrin avajaiset
19.12.20166. luokkalaisten itsenäisyyden ja joulun juhla
14.12.2016Talousarviovaltuusto
13.12.2016Tiina Wilén-Jäppisen muistovaltuusto
06.12.2016Itsenäisyyspäivän juhla Kulttuuritalo Virrassa
14.10.2016Kouluverkko kaupunginvaltuustossa
08.10.2016Kulttuuritalo Virta 30 v
20.06.2016Tilinpäätösvaltuusto

Siirry arkistoon »