Hannu Sopasen muistokonsertti

Share |
18.03.2017

Arvoisat Hannu Sopasen läheiset, hyvät musiikin ystävät, naiset ja herrat,

Olen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen ja minulla on ilo tuoda Imatran kaupungin tervehdys tänne Hannu Sopasen muistokonserttiin.


Musiikin on todettu tieteellisestikin aktivoivan aivoissa laajaa hermoverkkoa, joka säätelee muun muassa muistia, tunteita, vireystilaa ja tarkkaavaisuutta. Musiikki rauhoittaa ja rentouttaa, se aktivoi, se parantaa oppimista ja sillä on merkittäviä terveysvaikutuksia.

 

Musiikki ei tunne kieli-, rotu-, kansalaisuus- tai muitakaan rajoja. Musiikin merkitys kautta historian ihmisiä yhdistävänä tekijänä on tosiasia.

 

Hannu Sopanen oli musiikkimies isolla Ämmällä. Hänen monipuolinen osaaminen trumpetistina, kanteleensoittajana, kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana ja opettajana hakee vertaistaan.


Hannu oli vahvasti mukana perustamassa ja kehittämässä Imatra Big Bandia sekä Imatra Big Band Festivaalia.

Hän toimi uransa aikana myös Imatran musiikkijohtajana sekä kaupungin luottamushenkilönä. Hannu antoi aikaansa myös yhteisten asioiden hoitamiselle. Kaikella tällä toiminnallaan musiikin parissa sekä yhteiskunnassa muutenkin Hannu Sopanen on ollut vahvasti mukana vaikuttamassa Imatraan ja imatralaisten elämään.


Mahtavan musiikkiin liittyvän historian lisäksi minä henkilökohtaisesti muistan Hannun hänen positiivisen olemuksen ja näkemysten kautta. Mies on valoisa kuin itse aurinko, todettiin paikallislehdessä. Siinä meille kaikille ajateltavaa, muistettavaa ja opittavaa.

Hyvä konserttiyleisö,

Olen iloinen siitä, että te olette saapuneet paikalle näin runsaslukuisesti. Se on osoitus musiikin yhdistävästä vaikutuksesta. Se on myös osoitus kunnioituksesta Director Musices Hannu Sopasen pitkää ja arvokasta musiikkiuraa sekä hänen muistoaan kohtaan.

Tämän konsertin tuotto lahjoitetaan Hannu Sopasen muistorahastoon, jolla tuetaan Imatra Big Bandin junioritoimintaa.

Lähdetään nauttimaan musiikista. Toivotetaan lavalle tervetulleiksi kanteleensoittajat Juha Kuorttinen, Mika Hanninen ja Kaisu Rauhamaa. Heidän jälkeen lavalle saapuu Imatran Puhallinorkesteri kapellimestarinaan Ismo Vänskä.

Toivotan teille kaikille nautinnollista konsertti-iltaa!

 

 

 

 

24.04.2017Kaupunginjohtajan valinta, kaupunginvaltuusto
18.03.2017Hannu Sopasen muistokonsertti
11.02.2017Imatran uuden teatetrin avajaiset
19.12.20166. luokkalaisten itsenäisyyden ja joulun juhla
14.12.2016Talousarviovaltuusto
13.12.2016Tiina Wilén-Jäppisen muistovaltuusto
06.12.2016Itsenäisyyspäivän juhla Kulttuuritalo Virrassa
14.10.2016Kouluverkko kaupunginvaltuustossa
08.10.2016Kulttuuritalo Virta 30 v
20.06.2016Tilinpäätösvaltuusto

Siirry arkistoon »